Karrierelæring – lad faget komme ud i verden 📽

Gennem projektet STEM på Industrien – STX og HF i Industrien har ni gymnasier i Midt- og Vestjylland arbejdet med karrierelæring gennem undervisningsforløb, der kombinerer de faglige mål med omverden. Hver af de ni gymnasier har i løbet af de tre år udviklet undervisningsforløb med afsæt i læringsmål for fagene og i samarbejde med en lokal virksomhed og/eller uddannelsesinstitution.
 
Der er i alt udviklet over 58 undervisningsforløb i samspil med over 50 virksomheder og fem uddannelsesinstitutioner i projektet. Undervisningsforløbene er testet og gennemført af over 1450 STX- og HF-elever.
 
”Vi er utrolig stolte af, at de midt- og vestjyske gymnasier har karrierelæring som et defineret indsatsfelt. At sætte læring i perspektiv er ikke kun givende og vigtigt for vores unge mennesker, det er mindst ligeså givende og vigtigt for vores industrivirksomheder samt det midt- og vestjyske område” fortæller Stine Lindbjerg Jespersen, Projektleder for STEM på Industrien, ”og derfor glæder det mig også, at vi i torsdags på seminaret hos Landia A/S kunne præsentere områdets gymnasielærere, uddannelsesaktører og erhvervsrepræsentanter for, at vi i projektet har udarbejdet en helt ny ibog, der skal være dem et værktøj og en hjælp til at arbejde endnu mere med karrierelæring.”

Ibogen

Karrierelæring – en praktisk guide til gymnasielærere bliver navnet på ibogen, som lanceres på Systime i slutningen af året. Ibogen vil indeholde 20 plug-and-play undervisningsforløb fra STEM-projektet, 12 spritnye undervisningsvideoer, samt en opsummering af læringerne fra projektet med bl.a. råd til den gode virksomhedskontakt og råd til udviklingen af egne undervisningsforløb.  

På seminaret i torsdags fik deltagerne det første sneak-peak på ibogen og de 12 undervisningsvideoer, som bliver en del af den kommende ibogen.

Vi linker til ibogen, så snart den er klar, men undervisningsvideoerne kan du allerede få lov til at tilgå nu.

Læs mere om STEM på Industrien her.