Robotti skal etablere køkkenhave på Nørre Vosborg

23. marts 2023

Mandag d. 27. marts starter etableringen af Midt- og Vestjyllands første køkkenhave lavet med en robot. Ved Herregården Nørre Vosborg ved Vemb vil der blive fræset, sået og plantet en helt ny køkkenhave i samarbejde med firmaet AgroIntelli, som producerer robotten Robotti. Bag AgroIntelli står Ole Green, som har udviklet den bæredygtige og klimavenlige landbrugsmaskine.

”Med anlæggelse af køkkenhaven ved Nørre Vosborg vil vi vise, hvad en robot er i stand til, så folk der fremover besøger Nørre Vosborg, kan få indsigt i, hvordan fremtidens landbrugsmaskiner kommer til at fungere. Og fremtiden er jo faktisk startet, da flere landmænd allerede er begyndt at bruge robotter på deres marker,” forklarer Ole Green.

Etableringen af køkkenhaven er et af mange initiativer under Madmødet 2023, og i uge 21 kan folk komme forbi Nørre Vosborg og opleve den nye køkkenhave i fuldt flor.

På mandag vil jorden blive fræset og afgrøderne sået og plantet, og det hele udføres af samme robot. Afgrøderne bliver kartofler, ærter, bønner, kål, gulerødder og rødbeder. Desuden vil der blive plantet en bærbuskehave med robotten, hvor der etableres kortere rækker af forskellige sorter af hindbær, solbær og ribs.

Hoteldirektør på Nørre Vosborg Thomas Holme glæder sig til den nye køkkenhave, som han vil benytte i hotellets køkkener.

”I forvejen benytter vi os af mange lokale råvarer her fra egnen, og vi har egne urter, som vi bruger. Men det er da ekstra luksus, at vi nu kan høste egne grøntsager direkte ude i køkkenhaven, og dermed give vores gæster en ekstra god mad-oplevelse,” fortæller Thomas Holme.

På Nørre Vosborg har man to restauranter, den anmelderroste gourmetrestaurant NV Tasting, og brasseriet Classique.  

Kontakt 

Projektet laves som en del af projektet AgroRobottiFleet.

Kontakt venligst projektleder Stine Jespersen på stine.jespersen@br-mv.dk for mere information om AgroRobottiFleet og Madmødet 2023. 

For yderligere kontakt omkring køkkenhaven og etableringen heraf kontakt venligst Ole Green, Landmand og stifter af AGROINTELLI, på 51 85 44 06 eller Thomas Holme, Hoteldirektør Nr. Vosborg, på 29 42 38 39.