Ny hjemmeside skal gøre det nemmere for virksomheder at ansætte udenlandske specialister

30. juni 2021

Behovet for international arbejdskraft vokser, det mærker de Midt- og Vestjyske virksomheder også. Derfor er Business Region MidtVest med i et landsdækkende samarbejde, der har til formål at gøre det nemmere for de Midt- og Vestjyske virksomheder at finde egnede kandidater.

Virksomheder skal have hjælp til at hive flere internationale specialister til landet. Det mener Nikolaj Lubanski, Director of Marketing & Talent i Copenhagen Capacity, der sammen med en række danske aktører, heriblandt Business Region MidtVest, står bag en ny hjemmeside, som skal hjælpe virksomheder i gang med at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

“Vi oplever en stigende efterspørgsel på højtuddannede medarbejdere i danske virksomheder af alle størrelser. Der bliver simpelthen ikke uddannet nok i Danmark til at kunne følge med den vækst, vi ser inden for blandt andet IT og Tech. Èn af løsningerne er internationale medarbejdere,” fortæller han.

På den nye hjemmeside https://www.state-of-denmark.com/international-rekruttering kan de virksomheder, der er begyndt at kigge mod udlandet i søgen efter flere medarbejdere, få vejledning. Hos Business Region MidtVest kan man nikke genkendende til behovet for at tiltrække udenlandske kandidater.

“En række virksomheder i vores område efterspørger specialister, og det er ikke altid nemt at rekruttere i Danmark. Derfor er de begyndt at kigge ud over landets grænser. Men der er en lang række ting, som man skal være opmærksom på, når man ansætter en udenlandsk medarbejder. Der er selvfølgelig alle standardkravene, men samtidig har man som virksomhed også en forpligtigelse til at hjælpe den nye medarbejder godt i gang i et nyt land. På hjemmesiden er opskriften på, hvordan man kommer i gang og hvilke retningslinjer der er, og hvor de kan finde hjælp,” fortæller Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest.

Formålet med den nye hjemmeside er netop at gøre det nemmere at finde hjælp. Der er i dag mange lokale organisationer og instanser, der står klar til at vejlede virksomhederne med deres rekruttering, så det nye site udgør et godt supplement til det.  

“Der er et stort økosystem af hjælp, som virksomhederne allerede nu kan benytte sig af. Med den nye hjemmeside er alle de tilgængelige ressourcer nu samlet på ét sted, så det forhåbentligt bliver langt mere overskueligt at foretage sin første - eller sin næste - internationale rekruttering,” påpeger Susanne Nors.

Hjemmesiden er netop lanceret og kan findes her: https://www.state-of-denmark.com/international-rekruttering