Kom med til EU-valgdebat i Brande

08. marts 2024

Business Region MidtVest inviterer i samarbejde med Dansk Industri til EU valgdebat, hvor vi ønsker at sætte fokus på EU’s indflydelse på vores område.

EU har stor betydning for Midt- og Vestjyllands erhvervsliv og for de fælles indsatser, der samler kommunerne i Business Region MidtVest. Hvordan kan vi få EU-politikerne til at stille skarpt på de stedbundne interesser, vi arbejder ud fra her i vores område? Og hvordan kan vi i endnu højere grad gøre EU til en aktiv medspiller i udviklingen af Midt- og Vestjylland? Den debat håber vi, at du har lyst til at være en del af

Mandag den 29. april 2024 kl. 16.00-19.00 på Remisen i Brande.

Til arrangementet vil du blive klogere på vores område, vores holdninger og hvilket fremtidigt EU, vi ser ind i, med oplæg fra Dansk Industri, Central Denmark EU Office og Epinion. Du vil desuden komme helt tæt på de danske EU-politikere, som stiller op til EU-Parlamentsvalget 2024, og få mulighed for at stille dem spørgsmål. Tidligere TV-vært, journalist og oplægsholder Tine Gøtzsche vil styre slagets gang og lede os igennem debatten, hvor kandidaterne bliver bedt om at diskutere nogle af de emner, der særligt fylder i Midt- og Vestjylland.

Partnerskabschef i Business Region MidtVest, Nicolai Lauridsen, fortæller, at ”EU har en enorm betydning for en række områder, der påvirker erhvervslivet direkte og indirekte i forhold til mulighederne, manøvrerummet og hvad de reelt pålægges af krav. Og arrangementet vil dels give os muligheden i at klæde kandidaterne på med de midt- og vestjyske briller og dels opdyrke en masse gode relationer med henblik på stærke samarbejder i fremtiden. Derfor ser jeg frem til debatten og håber, at så mange som muligt finder det interessant og deltager.”

Arrangementet er også din mulighed for at møde erhvervsfolk, organisationer, foreninger og politikere fra de syv kommuner, der udgør Business Region MidtVest.

Arrangementets øvrige partnere er RAR Vestjylland, Erhvervshus Midtjylland, Herning & Ikast-Brande Erhvervsråd, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Business Skive og Erhvervsforum Holstebro.

Dato og sted:

Mandag den 29. april 2024 fra 16.00 – 19.00.
Remisen, Brande - Remisevej 1, 7330 Brande. 

Arrangement er åbent og gratis for virksomheder, foreninger, organisationer og kommuner.

Du tilmelder dig på https://brmv.nemtilmeld.dk/110/ senest den 22. april 2024 kl. 12.00.

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet. 

Nedslag i programmet

Lars Holte Nielsen, direktør ved CDEU, vil tale om, hvilke bevægelser ser vi i EU netop nu, mens Torben Bang, Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Industri og CEO i Siemens Gamesa Renewable Energy A/S vil give en status på EU set fra et midt- og vestjysk virksomhedsperspektiv, og Christian Fischer, Direktør i Epinion, vil tale om befolkningens holdninger til EU.

Dernæst styrer Tine Gøtzsche den politiske debat med følgende kandidater:

Christel Schaldemose, Socialdemokratiet
Asger Christensen, Venstre
Stine Bosse, Moderaterne
Morten Vehl, Danmarksdemokraterne
Niels Flemming Hansen, Konservative
Sigrid Friis Frederiksen, Radikale Venstre
Villy Søvndal, Socialistisk Folkeparti
Henrik Dahl, Liberal Alliance
Anders Vistisen, Dansk Folkeparti
Jan Kristoffersen, Alternativet
Nana Højlund, Enhedslisten