Herboende internationale skal blive klogere på danskerne

21. april 2022

Ikast-Brande Kommune, Herning Kommune og Business Region MidtVest inviterer herboende internationale i lokalområdet til workshop lørdag d. 7. maj i Remisen Brande.

Ikast-Brande Kommune, Herning Kommune og Business Region MidtVest inviterer herboende internationale i lokalområdet til workshop lørdag d. 7. maj i Remisen Brande. Formålet er at hjælpe dem med at forstå danskerne og det danske samfund, så de dermed føler sig endnu mere velkomne her i Midt- og Vestjylland.

”Via projektet Headstart arbejder vi på at tiltrække international arbejdskraft til midt- og vestjyske virksomheder, særligt de kompetencer, som der er mangel på. Det er bl.a. ingeniører, industriteknikere og andre specialister. Men det handler ikke kun om at få dem til at rykke til Midt- og Vestjylland, der er også en stor opgave i at få dem til at føle sig hjemme, og derfor inviterer vi til workshop under overskriften Masterclass i dansk kultur og samfund,” forklarer Lene Møller Fløe, Ikast-Brande Kommune

Workshoppen gennemføres af Anatolie Cantir, som selv er tilflytter til Herning fra Moldova. Han arbejder til daglig som lektor på VIA University College i Herning. Det bliver en meget anderledes workshop, som er baseret på et helt nyudviklet spilkoncept, hvor deltagerne gennem dagen lærer via spil, dialoger og samarbejde.

Deltagerne vil få svar på alle de mærkværdigheder, som vi danskere kan finde på at praktisere, som i andres øjne kan virke temmelig underlige. Derfor kommer de til at reflektere over, hvorfor danskere er så punktlige og tæller uger. Hvorfor er tilliden blandt danskere meget høj? Og hvorfor er danskerne ifølge alle undersøgelser et af verdens lykkeligste folkefærd?

”Vi håber, at virksomhedsledere med denne workshop øjner en mulighed for at sende deres internationale medarbejdere afsted. Vi vil forsøge at klæde deltagerne godt på, så de lykkes med at skabe et socialt liv her i Midt- og Vestjylland. Fx er forståelsen for foreningslivet vigtigt, og hele kulturen på danske arbejdspladser er også anderledes end mange andre steder i verden. Særligt i forhold til medindflydelse og flad lederstruktur. Et andet mål er selvfølgelig også, at vi gerne vil fastholde dem i området, og her betyder det meget, at man som udlænding føler sig hjemme i det nye land,” påpeger Mette Klarskov Hebel, bosætningskoordinator i Herning Kommune.

Workshoppen er målrettet alle herboende internationale, og tilmelding sker via www.headstartcareer.dk. Det koster 100,- pr deltager og workshoppen afholdes 7. maj 2022 kl. 10.00 – 16.00 i Remisen Brande. Tilmeldingsfrist d. 2. maj 2022.