Grøn omstilling og digitalisering skal styrke midt- og vestjyske industrivirksomheder

04. marts 2022

Brian Mikkelsen, tidligere erhvervsminister og i dag direktør i Dansk Erhverv, deltager i Manufacturing Festival 2022, og giver sit bud på, hvordan virksomheder tiltrækker og udvikler talenter. Han vil give deltagerne svar på, hvorfor vi i Danmark er i international konkurrence om at tiltrække talenter, og hvad vi kan gøre fremadsigtet for at komme disse problemer til livs. Løsningen kan ligge i den grønne omstilling og digitalisering.

Business Region MidtVest har samlet en række virksomheder og organisationer og i fællesskab skabt Manufacturing Festival, som afholdes 21. april 2022. Målet er at inspirere midt- og vestjyske industrivirksomheder til at igangsætte en grøn omstilling og digitalisere dele af produktionen.

”Vi præsenterer en række gode eksempler på virksomheder, som er lykkes med en grøn omstilling indenfor procesindustrien, med de mange fordele det fører med sig. Udover en forbedret bundlinje, så nedsættes klimaaftrykket også markant. Vi får på festivalen indblik i, hvordan virksomheder arbejder på at udnytte digitalisering til at skabe bedre produkter, services, processer og forretningsmodeller,” forklarer Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest, som står bag Manufacturing Festival 2022.

Til Manufacturing Festival samles virksomhedsejere, forskere, studerende og digitale eksperter fra hele Danmark til en dag, hvor de deler viden omkring grøn omstilling i procesindustrien og digitalisering af produktionen, og sender ny inspiration med hjem til virksomhederne. Det er 5. år i træk, at Business Region MidtVest samler de dygtigste på det digitale område til Manufacturing Festival.

Festivalen bliver afholdt på forskellige lokations i Midt- og Vestjylland. Det er bl.a. hos Hydract i Holstebro, hos MillPart i Skjern og på Engineering Lab Aarhus Universitet Herning. Det er erfarne og videnstunge erhvervsfolk, som deler ud af deres viden i løbet af dagen. Man kan blandt andet møde Bo Eskerod, CEO Remoni, Morten Lindberg, CFO Hydract, Martin Heide Jørgensen, Ingeniørdocent Aarhus Universitet Engineering Lab, Lars Nørgård Holmegaard, CEO Klimatorium og Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv. Alle deltagere mødes om eftermiddagen på AU Herning til fælles forplejning, debat, oplæg og networking. I løbet af dagen vil der ligeledes være oplæg på engelsk, så internationale medarbejdere og studerende kan deltage.


Aktørerne bag festivalen

Med udgangspunkt i de midt- og vestjyske styrkepositioner har de syv kommuner i MidtVest, sammen med lokale aktører, valgt at styrke digitaliserings-dagsordenen blandt andet med skabelsen af den årligt tilbagevendende festival med fokus på fremtidens muligheder inden for industriel produktion.

Festivalen blev afholdt første gang i 2018 og er initieret af et samarbejde mellem Business Region MidtVest, DAMRC, Aarhus Universitet – Institut for forretningsudvikling og teknologi, samt Erhvervsrådet (Ikast-Brande og Herning Kommune), Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Erhvervsforum Holstebro og Business Skive.

Det er gratis at deltage, og Manufacturing Festival henvender sig primært til strategiske og tekniske beslutningstagere i produktionsvirksomheder, samt studerende som er interesseret i at få indsigt i fremtidens produktionsindustri fra både et teknologisk og forretningsmæssigt perspektiv.

Fakta:

Event: Manufacturing Festival Denmark 2022

Dato: 21. april 2022 kl. 9.00-17.00

Sted: Hydract, Nybovej 34, 7500 Holstebro

MillPart, Erhvervsparken 2, 6900 Skjern

Engineering Lab - AU i Herning, Industrivej Syd 9A, 7400 Herning

Aarhus Universitet, Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Birk Centerpark 15, 7400 Herning 

Gratis at deltage. Tilmelding kan ske via https://brmv.nemtilmeld.dk/.

Arrangører: Business Region MidtVest, AUHE Midtvest’s Støttefond, Erhvervsrådet (Ikast-Brande og Herning Kommune), Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Erhvervsforum Holstebro, DAMRC og Business Skive. 

Manufacturing Festival Denmark er en festival for virksomheder og af virksomheder. Deltagerne er små og mellemstore virksomheder, og det samme er mange af oplægsholderne.

Festivalen er nemlig stedet, hvor man hører om de seneste trends og muligheder i produktionsindustrien, og hvor virksomhederne deler og lærer af hinandens erfaringer.

Viden skal uden for universitetets mure og ind i virksomheden.

Manufacturing Festival er også stedet, hvor de seneste undersøgelser, analyser og research bliver formidlet til virksomhederne på en måde, der er tilpasset deres virkelighed.

Festivalen blev afholdt første gang i 2018.