Gratis webinar skal introducere internationale tilflyttere til dansk regions- og kommunalpolitik

25. oktober 2021

Den 16. november skal vi stemme til regionsråds- og kommunalvalget. Valget er en unik mulighed for at få indflydelse på sager i lokalsamfundet - også for internationale tilflyttere. HEADSTART udbyder d. 28. oktober et webinar, hvor herboende internationale får en indføring i det politiske system i Danmark og velfærdsprincipperne af Anatolie Cantir, der selv er tilflytter til Danmark fra Moldova for over 16 år siden.

Danskerne er i reglen flittige til at komme afsted til stemmeurnerne. Det samme gør sig desværre gældende i mindre grad for vores internationale medborgere, som også kan stemme på deres foretrukne liste eller byrådspolitiker, hvis de er over 18 og enten er fra Norden, er EU-borger eller har været bosat i Danmark i minimum 4 sammenhængende år.

Det kan føles som en stor mundfuld at sætte sig ind i, hvad regions- og kommunalvalget egentlig går ud på, og hvilke sager man skal være opmærksom på. Det kan imidlertid være en god idé at gøre sig nogle tanker, og sikre sin medbestemmelse i lokalsamfundet ved at sætte sit kryds. For at give et overblik afholder Headstart et gratis webinar d. 28. oktober for internationale tilflyttere, der giver en indføring i det danske politiske system. Alle er velkomne til at deltage, men webinaret er først og fremmest et tilbud til internationale medborgere i Midt-og Vestjylland.

Webinaret er en del af en webinarrække der er udviklet og tilrettelagt af Anatolie Cantir, som kyndigt leder deltagerne igennem emner om det danske samfund, og de aha-oplevelser, der opstår når man er international tilflytter.

Projektleder for Headstart Britt Hyldgaard Hansen udtaler - Vi laver et event for at give folk mulighed for at deltage i den demokratiske proces og være en aktiv medborger, som kan have medindflydelse på sit lokalsamfund. Vi håber, at mange vil tage imod tilbuddet og dele eventet med deres netværk.

Webinarerne arrangeres i samarbejde med Headstart og indgår i en større indsats der på tværs af kommunegrænser arbejder på initiativer som skal onboarde og fastholde kvalificeret udenlandsk arbejdskraft i Midtjylland.

 

For yderligere oplysninger kontakt

Projektleder Britt Hyldgaard Hansen, Britt.hansen@br-mv.dk, 20 28 32 60

 

Fact sheet

 

  • Webinaret arrangeres, tilrettelægges og faciliteres af Anatolie Cantir, der selv er international tilflytter fra Moldova og arbejder som Lektor ved Via University College.

 

  • Headstart har som mål at tiltrække Kvalificeret arbejdskraft til virksomheder i Region Midtjylland. Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU Socialfond. Projektet ledes lokalt af Business Region MidtVest. Business Region MidtVest dækker kommunerne: Holstebro, Herning, Skive, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern. Resten af Midtjylland dækkes på samme vis af Business Region Aarhus, mens Copenhagen Capacity ligeledes er partner på projektet.

 

 

 

  • Webinarrækken er et Headstart samarbejde der er blevet til i samarbejde med Lene Møller Fløe, Ikast-Brande kommune og Mette Klarskov Hebel, Herning kommune