Kompetencer til et grønt Danmark

Denne tendens ses også i Midt- og Vestjylland, hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for specifikke områder. Derfor igangsatte Business Region MidtVest tilbage i 2019 et systematisk arbejde på at tiltrække kvalificerede internationale medarbejdere til området, ligesom der også er fokus på at fastholde og støtte internationale studerende i at blive ansat i virksomheder, der har brug for deres kompetencer.

Nationalt perspektiv skal styrke indsatsen

For at stå så stærkt som muligt i konkurrencen om internationale talenter er Business Region MidtVest en primær partner i det nationale talenttiltrækningsprogram, Kompetencer til et Grønt Danmark, som har til formål at højne det samlede niveau for tiltrækning, modtagelse og fastholdelse i hele Danmark, så vi uanset konjunkturudviklingen har adgang til højt specialiseret arbejdskraft, faglært arbejdskraft og talenter, der kan være med til at udvikle Danmark nu og i fremtiden.

Kompetencer til et Grønt Danmark arbejder i to spor

A State of Denmark som er målrettet højtuddannede internationale kandidater. Mangler din virksomhed højtuddannede profiler som f.eks. IT udviklere og ingeniører, og er I interesserede i at lede internationalt efter jeres nye kolleger, så tag fat i os. Vi laver online kampagner målrettet højtuddannede kandidater i hele verden og vi laver løbende kommunikation med det formål at stille Danmark stærkt i konkurrencen om de bedste medarbejdere. 

Future Generator som er målrettet internationale faglærte kandidater. Ønsker din virksomhed at brande stillingsopslag til faglærte internationale kandidater i Europa, eller ønsker I at sparring om modtagelse og fastholdelse af jeres internationale faglærte medarbejdere, så tage fat i os. Vi arbejder blandt andet med profilerne smede, svejsere, maskinarbejdere, industriteknikere, industrielektrikere, CNC og automation inden for brancherne jern/metal og bygge/anlæg. 

Projektet er støttet af den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 

Buster Urban Kudsk Jørgensen

Projektleder, Kompetencer til et Grønt Danmark og Ansvarlig for Headstart

+45 2260 9849

buster.jorgensen@br-mv.dk