Stor tilslutning til session om køb og salg af fast ejendom for internationale herboende borgere

01. november 2022

Det kan være en jungle at kaste sig ud i et boligkøb, og hvis man så ovenikøbet ikke taler dansk, så er opgaven endnu sværere. Hos Business Region MidtVest har man trods den store opgave, sat sig for at give herboende udlændinge en række informationer, som kan gøre et huskøb mere sandsynligt.

”Vi arbejder med tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft og fastholdelse. Den sidste del er utrolig vigtig, da alle undersøgelser viser, at de udlændinge som vi tiltrækker til Midt- og Vestjylland, de bliver i længere tid, jo større tilknytningen der etableres til lokalområdet. Det vil sige, at de bor godt, måske har en familie hvor både ægtefælle og børnene trives i lokalområdet. Men få af dem kaster sig ud i et boligkøb, det vil vi forsøge at ændre, derfor inviterer vi til informationsaften for herboende udlændinge,” fortæller Pernille Maj Svendsen, projektleder i Headstart.

Informationsaftenen bliver afholdt i Huset NO7 i Herning mandag d. 7. november fra kl. 17.00 – 19.00. Arrangementet er primært for internationale, der bor her i Midt- og Vestjylland. Der var oprindelig 25 pladser, men de blev straks udsolgt, så nu er der frigivet yderligere 10 pladser.  

Til at fortælle om mulighederne for et boligkøb har man inviteret boligadvokat Louise Møller Christensen fra Penta Advokater, og Dorthe Egebjerg Kudahl fra Vestjysk Bank.

Louise Møller Christensen fortæller:

Vi vil på en nem og overskuelig måde tage tilhørerne med gennem boligkøbsprocessen, lige fra første fremvisning over finansierings- og lånemulighederne til købsaftalen og det efterfølgende papirarbejde med skøde og tinglysning. Udover at processen i sig selv kan være svær at forstå, er der en række regler, som er anderledes for herboende udlændinge, så dem vil vi også præsentere til arrangementet. Jeg synes, at det er vigtigt, at udlændinge ser mulighederne i et boligkøb, og det er vores håb, at vi kan bidrage til det gennem vores deltagelse i arrangementet.

Der bor i dag ca. 19.000 udlændinge i de midt- og vestjyske kommuner, som er rejst til Danmark for at arbejde. 

Efter de to oplæg vil der blive mulighed for at spørge oplægsholderne om råd og vejledning.