Stor tilslutning til Madmødet 2023

25. april 2023

Den tredje udgave af områdets store fødevarefejring Madmødet afholdes i dagene 22. – 29. maj 2023. Arrangørerne bag oplever i år en markant øget interesse fra lokale virksomheder i forhold til at lave fødevareoplevelser og åbne dørene for befolkningen.

I programmet til Madmødet 2023 er der allerede registreret over 280 tilbud heraf 70 unikke events, som man kan gå på opdagelse i under Madmødet i uge 21. Det er alt fra middage på lokale restauranter, hvor menuen består af lokale råvarer, til supermarkeder i Midt- og Vestjylland, som i den uge vil rydde nogle af deres hylder og kølemontre for i stedet at fylde lokale fødevarer ind. Der er arrangeret fællesspisninger og lokale producenter åbner stalddørene for besøgende og viser, hvordan de producerer kvalitetsfødevarer, som f.eks. gedepølser, håndbrygget øl, gourmet æg, fårekød, vildt og fisk.

”Der er ingen tvivl om, at Madmødet er kommet ind under huden på de mange fødevareproducenter, som er her i Midt- og Vestjylland. Opbakningen i år er helt unik, og alle er enige om, at det skaber værdi, at man går sammen og i fællesskab præsenterer alle de kvalitetsfødevarer, som bliver produceret i de 7 kommuner, som udgør Business Region Midtvest,” fortæller Mads Jakobsen, borgmester i Struer Kommune og formand for Business Region MidtVest.  

Hjem på gården

Præcis som i de foregående to år vil der blive afholdt events og aktiviteter med fokus på mødet mellem mennesker, lokale fødevarer og gastronomioplevelser i verdensklasse. Og til forskel fra andre fødevarefestivaller rundt i Danmark, så foregår aktiviteterne ude hos de lokale producenter, kulturinstitutioner, restauranter, på torve og på havnene i Midt- og Vestjylland.

”Vi synes, at det giver mest mening at lade folk komme helt tæt på producenten, og lade hende eller ham være på hjemmebane. Det giver de mest autentiske oplevelser, og et langt bedre indblik i produktionen. Det at høre bryggeren, fåreavleren eller landmandens egen fortælling om sine produkter er ofte en unik oplevelse, fremfor blot at få en smagsprøve stukket i hånden,” påpeger Stine Lindberg Jespersen, projektleder for Madmødet 2023.

Madmødet skaber vækst hos lokale virksomheder

Madmødet bruges også til at virksomheder kan indgå nye samarbejdsaftaler, og kendskabet til hinanden kan øges. I forbindelse med Madmødet 2023 har man hos Business Region MidtVest lavet en samlet virksomhedsliste med alle fødevareproducenter i de syv kommuner.

”Mere end 50 virksomheder har allerede bedt om at få listen tilsendt, og det bidrager til, at vi opnår vores mål om at sætte møder op mellem virksomheder, hvormed ny forretning opstår. Vi forsøger at sætte virksomheder sammen, som for eksempel med initiativet hvor lokale supermarkeder tager lokalt producerede fødevarer ind på hylderne under Madmødet, og når lokale restauranter laver deres menu ud fra, hvad der produceres i en radius af 30 km, så opstår der nye samarbejder på tværs af virksomhederne,” fortæller Stine Lindbjerg Jespersen.

Et andet vigtigt fokuspunkt under Madmødet 2023 er at debattere og oplyse politikerne om Midt- og Vestjyllands fødevareproduktion nu og i fremtiden. Derfor har arrangørerne inviteret EU-, Folketings-, Regionale- og kommunalpolitikere til debat og vidensdag torsdag d. 25. maj. Dagen afholdes på Nørre Vosborg ved Holstebro. 

”Vi mener, at det er vigtigt, at man på Christiansborg ved hvilke udfordringer og muligheder, som vores lokale fødevarevirksomheder har. Derfor er de inviteret til Nr. Vosborg, så vi denne dag kan klæde dem på, så de er bedst muligt oplyste, når de skal træffe beslutninger fremover i forhold til fødevareerhvervet. Her i Midt- og Vestjylland står vi for en markant del af de fødevarer, der produceres i Danmark, og med tre store industrihavne er det vigtigt, at beslutningstagerne har indsigt i forholdene her i vores område,” forklarer Mads Jakobsen.

Alle events og aktiviteter kan ses på www.madmodet.dk

 

Stine Lindbjerg Jespersen

Projektleder
Madmødet og STEM

+45 2936 6531

stine.jespersen@br-mv.dk