Lemvig-firma laver stor aftale med Ørsted

07. december 2022

Energientreprenør Skovgaard Energy fra Lemvig har indgået et samarbejde med Ørsted, hvor der lægges planer om et stort Power-to-X energianlæg i Idomlund i Holstebro Kommune.

Skovgaard Energy fra Lemvig har indgået et samarbejde med Ørsted, hvor energi-giganten har skrevet under på en hensigtserklæring om at købe halvdelen af projektet. Projektet drejer sig om et stort Power-to-X energianlæg i Idomlund, der kan hjælpe med den grønne omstilling. Planen er at producere brint ud fra den grønne strøm, som vindmøller og solceller producerer.  

Ønsket om, at alle store og energitunge virksomheder kan få 100 procent ren energi, vil kunne tiltrække nye virksomheder og skabe mange arbejdspladser til regionen.

Projektet vil blive Danmarks største energianlæg, og der er mulighed for, at projektet kan blive et af de største Power-to-X energianlæg i Europa. Det nye anlæg vil have en elektrolysekapicitet på omtrent 150 megawatt, som svarer til cirka 50 ton brint om dagen. Til sammenligning har de største anlæg i drift i Europa omkring 20 megawatt. I den første fase af projektet vil prisen være to til tre milliarder kroner. 

Kilde: tvmidtvest.dk