Det Gastronomiske Rejsehold

Fra 2017 til 2022 har Food Organisation of Denmark sammen med Business Region MidtVest tilbudt Midt- og Vestjyske spisesteder et gratis sparringsløb igennem Det Gastronomiske Rejsehold, også tidligere kaldet Bedre Spiseoplevelser.

Drivkraften bag Det Gastronomiske Rejsehold er at løfte gastronomien uden for de større byer i Danmark, så danskere og turister kan få de bedst mulige madoplevelser i hele landet. Dansk gastronomi har buldret derudaf de sidste mange år, hvor særligt de større byer er løbet med overskrifterne, men der er også en rivende udvikling i gang uden for byerne – og den udvikling ønsker Business Region MidtVest og Det Gastronomiske Rejsehold fortsat at fremme og gøre opmærksom på! 

Madmødet og Det Gastronomiske Rejsehold

I Business Region MidtVest er vi yderst stolte af det hav af fødevarer, som vi kan tilbyde i Midt- og Vestjylland, og det er ingen hemmelighed, at vi til dagligt bl.a. arbejder med at fremme kendskabet hertil – både nationalt og internationalt. Det gør vi først og fremmest gennem Madmødet, som er Midt- og Vestjyllands store fødevarefejring, der de sidste to år har samlet alle dem der spiser, dem der høster, dem der fisker, dem der tilbereder og dem der bestemmer. Folket, producenten, kokken og politikeren. Madmødet er skabt af Business Region MidtVest, og har til formål at skabe en fælles bevidsthed og stolthed over det hav af fødevarer, som vi kan byde på her i Midt- og Vestjylland, og ikke mindst være en brandingplatform for de lokale virksomheder, organisationer og aktører, som hører til i Midt- og Vestjylland. Madmødet 2022 foregik i år fra den 16.- 22. maj, og over 3.3 mio. lyttere/seere/læsere hørte herom. Med det sagt, så glæder os til at offentliggøre datoen for 2023. I hører nærmere herom.

Vi oplever en stor udvikling inden for gastronomien i disse år, og vi ønsker, ligesom Det Gastronomiske Rejsehold, at gøre vores for at udviklingen fortsætter, så restaurationsbranchen i Midt- og Vestjylland oplever den fremgang, den opmærksomhed og den anerkendelse, som egnens kokke og vore fødevarer fortjener.

Derfor er vi i Business Region MidtVest også store fortalere for Det Gastronomiske Rejsehold, og i samarbejde med Madmødet 2023 ønsker vi at sprede mulighederne for at flere midt- og vestjyske spisesteder får et forløb helt på jeres egne præmisser.

Du kan læse mere om Madmødet på Madmødet 2022 (madmodet.dk).

Et unikt og gratis tilbud  

Kort fortalt er Det Gastronomiske Rejsehold et unikt og gratis tilbud til alle spisesteder i hele landet, hvor I som restaurant har mulighed for at få skræddersyet et sparringsforløb for jeres spisested. Det Gastronomiske Rejseholds erfaring er, at mange søger ny inspiration, gerne vil have et fokus på lokale råvarer eller måske bare har brug for at snakke og vende tanker med en kok udefra. Flere ønsker faktisk blot at blive bekræftet i, at det de laver er rigtig godt.

Sammen med en kok, som passer til stedet, og en projektmedarbejder med kendskab til restaurationsbranchen vil Det Gastronomiske Rejsehold komme ud og bruge to dage sammen med jer. Projektet er støttet af Erhvervsministeriet, hvilket betyder, at der er tale om et gratis tilbud. Vi rekrutterer i øjeblikket spisesteder til efteråret/vinter 2022/23. Det Gastronomiske 

Det Gastronomiske Rejsehold består på nuværende tidspunkt af Nicolas Min Jørgensen, Pernille Vejrum og Anita Klemsensen.

Læs mere om Det Gastronomiske Rejsehold og Food Organisation of Denmark på https://www.thefoodproject.dk/. 

Lad os sætte jer i spotlight

I Business Region MidtVest vil vi først og fremmest gerne sprede budskabet om Det Gastronomiske Rejsehold og hjælpe samtlige interesserede spisesteder med at få et kort forløb med Det Gastronomiske Rejsehold.

Yderligere vil vi dog også gerne tilbyde en særlig eksponeringsmulighed til de af jer, som ønsker det. Vi vil meget gerne brande og markedsføre jeres sparringsforløb med Det Gastronomiske Rejsehold gennem Madmødet. Vi vil brande den udvikling, det resultat og den gastronomiske oplevelse, som gæsten kan få netop hos jer, sideløbende og/eller efter jeres forløb med Det Gastronomiske Rejsehold. Vi vil eksponere jeres restaurant, jeres brug af lokale råvarer og jeres engagement i at fremme gastronomien i Midt- og Vestjylland gennem vores platform, sociale medier samt online annonceringer – helt gratis. Mulighederne og formatet ift. eksponeringen er relativt åben – da vi ønsker, at alt vinkles i jeres interesse og inden for vores fælles agenda, hvorfor vi vil meget gerne vil gå i dialog herom.     

Hvis du er interesseret i at vide mere om Det Gastronomiske Rejsehold og Madmødet, så ræk endelig ud til Stine Jespersen, Business Region MidtVest, på stine.jespersen@br-mv.dk eller +45 29 36 65 31.