Bogen: Fang Erhvervsuddannelserne

Bogens formål
Målet er at give vores skoleelever et indblik i de mange spændende uddannelsesmuligheder der er indenfor det erhvervsfaglige. Det unikke ved skolebogen er dels, at den er forfattet af folkeskolelærerne selv, men også at opgaver lever op til pensum og derfor kan indgå som en del af den almindelige undervisning.

Helt konkret betyder det, at eleverne for eksempel kan lære om uddannelser som tømrer, anlægsgartner og klejnsmed, mens de har matematik, mens elektriker- og bager- og mekaniker-uddannelserne knytter sig til skolefaget fysik/kemi. Materialet har således til formål at pirre elevernes nysgerrighed i forhold til de mange spændende erhvervsuddannelser, der er at vælge imellem.

Som et led i arbejdet med de fagrelevante opgaver åbner bogen desuden op for såkaldte ’Åben Skole Aktiviteter’. Her kan eleverne eksempelvis besøge en lokal håndværker eller en uddannelsesinstitution i skoletiden.

Projektets målgruppe
Bogen blev taget i brug i undervisningen for 7.-9. på folkeskolerne i de syv kommuner bag bog-projektet, henholdsvis Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive samt Struer Kommune. 

Du kan tilgå bogen online her

Bogen er også frit tilgængeligt online på SkillsDenmarks side www.skillsdenmark.dk, så folkeskoler og lærere i hele Danmark har mulighed for at bruge materialet i deres undervisning.

Kontakt personer: 
Merete Gammelmark, Programleder for DM i Skills 2018, Herning Kommune: +45 2119 4522 

Pia Klostergaard, Projektleder for undervisningsmaterialet, Skive Kommune : +45 4042 0081 

Lasse Stig Sandgaard, Medredaktør, Lærer i Herning Kommune: +45 2233 3022